1e sponsorkindje: Niyitegeka

November, de eerste maand dat Jambo van start is gegaan. We zijn heel blij dat we deze maand ook gelijk ons eerste sponsorkindje mogen verwelkomen:

Zijn naam is Niyitegeka Honore. Hij is geboren op 13 oktober 2007 en woont in Rwanda. Niyitegeka woont samen met zijn vader, moeder, broer en 2 zussen op de vlakten van Kinyinya. De meeste huizen hebben onverharde vloeren, lemen muren en daken van tinnen golfplaten.
Een dagelijkse maaltijd kan bestaan uit mais, bonen, cassave en/of aardappelen. Veel voorkomende gezondheidsproblemen zijn malaria, wormen en ondervoeding.
Niyitegeka vertelt dat hij thuis helpt met kleren wassen en schoonmaken. Zijn vader en moeder hebben soms werk als landarbeider. Hij gaat elke week naar de kerk en zingt daar in het koor. Hij zit in groep 1 van de basisschool, leren vind hij erg leuk en zijn beste vak is Engels. Verder houdt hij van voetballen, rennen en doet hij graag groepsspelletjes.

Door onze ondersteuning voorzien we Niyitegeka van bijbelonderwijs, medische onderzoeken, voorlichting over hygiëne, recreatieve activiteiten, bijles en onderwijs. Tevens kunnen zijn ouders nu ook naar georganiseerde bijbelstudies en bijeenkomsten over hygiëne e.d.

Niyitegeka staat met zijn foto in de woonkamer, zo is hij altijd bij de kinderen van Jambo aanwezig.
We gaan binnenkort met z’n allen een brief met tekening naar hem opsturen.

Niyitegeka Honore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

css.php